Topp 4 idrottsskador att se upp för

Idrott är ett riktigt hälsosamt sätt med många fördelar att hålla sig i form. Emellertid finns en viss risk att drabbas av idrottsskador. Det är särskilt nybörjare som har en ökad risk för skador eftersom de överanstränger sig innan kroppen hunnit bli tillräckligt stark. Skador kan till och med drabba professionella idrottare om de inte utför korrekt uppvärmning innan träningspass. Här kommer topp fyra vanligaste idrottsskador att presenteras för att göra dig medveten om vad du bör se upp för, vilka är:

  • Knäskador.
  • Tennisarmbåge.
  • Hjärnskakning.
  • Axelskada.

Läs vidare för att få fördjupad information om dessa vanliga idrottsskador under sommaren. På så vis kommer du att kunna få full utdelning av din träning.

Topp 4 idrottsskador

1. Knäskador. Om du får ont i ditt knä när du går eller böjer det har du sannolikt skadat dig själv av din träning. En rad olika övningar kan orsaka knäskador, däribland benlyft, marklyft, och inte minst löpning som är populärt under sommaren. Knäskador är inte sällsynta vid någon av dessa aktiviteter. I själva verket involverar de flesta idrottsskador den nedre delen av kroppen. För att lindra ett skadat knä hjälper vila och att lägga is på det skadade området. Gör inga hastiga rörelser då det kan förvärra smärtan. Ha i åtanke att allvarliga knäskador kan kräva operation och sjukgymnastik, så var rädd om dina knän. Det bästa sättet för skydda sig mot potentiella knäskador är att värma upp innan ett träningspass och bära knästöd.

2. Tennisarmbåge. Sommaren är en idealisk period för utomhussporter som golf och tennis. Problemet är en mycket vanlig skada i denna typ av sporter som kräver hårda grepp, nämligen tennisarmbåge. Skadan framträder av att din arm och armbåge ser inflammerad ut och kan orsaka ganska hög smärta. Om du får tennisarmbåge bör du träffa din läkare för att få antiinflammatorisk medicin utskriven. I kombination kan du göra följande: besök idrottsskadespecialisterna.se som är experter på idrottsskador och hjälper dig snabbt och professionellt. De behandlar en idrottsskada snabbt och effektivt för att undvika bestående men.

3. Hjärnskakning. Även om den vanligaste formen av hjärnskakning sker genom ett slag mot huvudet, finns fall då det inte omedelbart känns någonting, det vill säga en fördröjd form av hjärnskakning. Hjärnskakning är allvarligt och skiljer sig mycket från muskelspänningar eftersom det vanligtvis är ett hårt slag som orsakar hjärnskakning. Därför bör nödvändig skyddsutrustning användas för den idrott eller sport du utövar, såsom en cykelhjälm när du cyklar under sommaren. Har du oturen att drabbas av hjärnskakning ska du vara noga med att sluta träna omedelbart och göra ett läkarbesök. Förekommande symtom är yrsel och minnesförlust.

4. Axelskada. Nästan alla rörelser involverar vridning av våra axlar och överdriven belastning kan öppna för skador och orsaka problem. De sporter som mest belastar axlarna är badminton, tennis och andra racketsporter. Symtom på axelskada är smärta när du lyfter armarna och när du roterar dem. Om du har en axelskada bör du ta en paus från träningen som orsakade den, annars kommer skadan bara bli värre. Det är även viktigt att kontakta läkare om du upplever symtom.