Skapa drömhemmet med konst

Det ofta detaljerna som gör bostaden till ett hem. Även om möbler är viktiga, är det via konst man sätter sin personliga touch på hemmet. Trots att vi förmodligen lägger mest tid på att hitta den perfekta soffan eller sängen, så är det inredningen i sig som gör hemmet. Det är också inredning som är det första vi byter ut om vi vill förnya oss. Här kommer tre sätt vi sätter vår personlig touch på hemmet via konst.

Lister och dörrar

Bor man i en bostadsrätt och har möjlighet att bestämma hur fasta detaljer i bostaden ser ut är ett tips att lägga lite extra fokus på detaljer såsom lister och dörrar. Har man högt i tak blir detta extra viktigt. Du kan läsa mer om hur man inreder rum med hög takhöjd här.

Ett hem med högt i tak känns ofta större om man vet hur man inreder på rätt sätt. Det är också mer vägg att inreda för att få bostaden att kännas mer hemtrevlig och mindre steril. Ett enkelt sätt att göra detta på är via bredare lister med mönster, eleganta dörrar och med väggkonst. En trend som kommit tillbaka är vägglister. Detta skapar mer liv i väggen, speciellt om listerna målas i samma färg som väggen är i.

Tavlor och konst

En bostad utan tavlor och konst på väggarna känns aldrig riktigt som ett hem. Detta har du nog märkt om du själv flyttat eller varit hos någon som inte riktigt kommit i ordning än. En tavla på väggen tar bostaden från ett sterilt hem till en personlig bostad. Konst är personligt och det kan ta tid att hitta tavlor som känns perfekta för just dig. Det är också därför det blir en så pass personlig inredningsdetalj.

Tips: många har svårt med placering av väggtavlor. En tavla ska helst hängas i ögonhöjd. Enligt författarna till How to hang a picture är den optimala höjden 145 cm från golvet till mittpunkten av tavlan.

Mönster på inredning

Det lättaste och mest flexibla sättet att förändra sitt hem på är via inredningsdetaljer. Fina mönster och detaljer på kuddfodral är också en typ av konst. Bryt av en enfärgad soffa med en kudde i tvåfärgat mönster och ögonen kommer direkt dras till denna fina detalj. Matcha kudden med en pläd eller duk i samma färg, och dina gäster kommer garanterat kommentera hur härlig den utstickande färgen är. Att blanda mönster i samma färger skapar liv i rummet utan att bli stökigt för ögat.

Här har du en länk till heminredning för mer inspiration. När det kommer till heminredning är det viktigt att det får ta tid. Att bygga ett hem är ett livslångt projekt som aldrig kommer kännas riktigt klart, det kommer alltid dyka upp nya trender och tyvärr kan man komma att tröttna. Då är det tacksamt att ändra på smådetaljer som en ny tavla eller nya accentfärger på kuddar och plädar.

För kontinuerlig inspiration är ytterligare ett tips att följa pinterest- och instagramkonton som inriktar sig på inredning.